15 March 2017

Kenapa LAZADA pilihan yang TERBAIK?

Assalamualaikum.


Okay. Macam ni. Zaman sekarang ni, macam-macam cara dah kita boleh shopping. Baik offline, baik online. Semuanya dah semakin mudah dan senang. Dengan kemajuan teknologi yang makin berkembang pesat lagi ni kan huhu. Sometimes, kalau rasa malas sangat nak beli barang kat kedai, boleh shopping online je tak payah keluar rumah. Jimat masa, jimat duit minyak. Penat berjalan pun kurang haa (kalau shopping kat mall kaki mesti lenguh). Haha. Kalau aku laa (mata rambang).


Kadang-kadang ada barang yang kita nak, tapi kita susah nak dapat. Salah satu sebabnya, mungkin kedai jauh. Or tak ada masa nak walk-in kedai. Tapi apa nak risau zaman sekarang kan? Dah berlambak portal online yang kita boleh cuci-cuci mata sambil membeli. Best kan? Bayar duit postage je. Yang redah panas hujan hantar barang korang tu abang posmen, korang boleh goyang kaki kat rumah je tunggu barang sampai depan mata. Simple!


jap, nak mintak tolong tekan like boleh? thanks :)





Biasalah kita orang perempuan. Mata memang selalu rambang kalau nampak barang baru/cantik. Lagi-lagi kalau harga time tu tengah offer gila-gila haa time tu rasa duit tengah berkepuk-kepuk dalam poket haha (padahal bape hengget je ado huhu). Sambil-sambil aku blogging ni kadang aku suka jugak ushar-ushar barang online. Hehe. Antara website yang aku suka cuci mata ushar barang murah ialah LAZADA.



Apa yang aku suka pada LAZADA?


Lazada ada macam-macam barang aku boleh shopping. Dah macam shopping mall aku tengok. Dari barang keperluan rumahnya, set penjagaan peribadi yang tip top, gajet best-best, dan yang paling best banyak jubah lelawa kott! Murah dia jangan cakap laa. Diskaun memang hari-hari ada, tengok barang laa jugak. Kalau rajin survey boleh dapat diskaun banyakkkkkkkkkkk gila sampai rasa nak pengshan.




Barang dia pun dah disusun ikut kategori. So, senang kita nak pilih-pilih. Tekan click je barang dah kluar depan mata haa kalau kat shopping mall kena berjalan dari satu sudut ke satu sudut. Nak memilih pun lama. Yelaa kasut belah sana, baju belah sana. Lagi pulak kalau jenis yang nak shopping barang anak dengan suami. Tak ke kena berjalan setiap tingkat untuk cari baju lelaki laa, baju kanak-kanak laa. Kalau kat website Lazada senang je, tekan click tak sampai seminit je dah jumpa barang yang kita nak. So, bolehlah rasanya simpan penat lelah tu untuk benda lain huhu.


One more thing, kalau sesiapa seller yang ada barang nak jual kalau nak jual dekat Lazada pun boleh. Jual apa-apa pun boleh haa. Lagi pun website Lazada ni boleh reach bermillion potential buyers tau so kita as seller boleh dapat prospek through Lazada je selain dari platform kita sendiri. Dah senang lagi satu kerja kita kan?



Tak kisah lah korang ni peniaga kecil ke, ada syarikat ke apa semua boleh cari prospek or customer melalui Lazada. So, kerja korang jadi tak banyak lah sebab Lazada yang akan carikan buyer untuk korang. Senang beb zaman sekarang ni :')





Korang yang jadi seller kat Lazada, macam aku kononnya ahaha, sambil-sambil tu boleh tambah ilmu. See? Semuanya dah complete. Tak faham apa, boleh tanya centre diorang.



Shopping kat Lazada ni, kita toksah susah payah redah jalan jammed, nak kena bersesak-sesak dengan customer lain nak berebut barang (macam kat kedai bundle haha) and takyah beratur panjang nak membayor macam kat jusco time tengah sale (perit kot beratur panjang). Kat sini kita boleh shopping macam-macam brands tak kisah lah brand local atau pun international.



Wishlist 


Kalau aku dah selalu ushar-ushar Lazada mestilaa aku ada banyak wishlist kot ahaha cuma belum sampai masa untuk membeli lagi kot, tunggu gaji (eh?) laa ceni huhu. So ni antara tiga Top Product Picks aku laa.



ni pun dah sampai 78% wowww wowww! ada banyak lagi jam lawo lawo tapi design yg ni paling aku berkenan laa haha.

 

beg lawa pun boleh dapat harga macam kat pasar malam. yang penting is the QUALITY and harga murah hew hew.


well, beli phone pun boleh jimat RM100 kat lazada kott vivo v5 dah lah lawo.



Cadangan supaya Lazada boleh improve :)


Kalau boleh meriahkan lagi website tu or ceriakan lagi, it's better. Lagi satu, adakan banyak festival or party untuk online influencer ke sebab orang ramai suka festival and promotion gila-gila sale haha, lantik seorang duta atau face untuk Lazada online sebab dari situ Lazada boleh mudah dikenali ramai sebab ada seorang duta/influencer/face.



Happy Birthday Lazada!


Apa-apa pun, semoga terus maju dan mampu memberikan perkhidmatan yang TERBAIK untuk semua customer korang. Semoga Lazada sentiasa menjadi pilihan no.1 rakyat Malaysia! Haha.

:)




PERHATIAN PERHATIAN! Lazada Birthday Sale nak lalu :D

Untuk pengetahuan korang, bersempena dengan Anniversary Lazada yang ke-5 ni, diorang ada buat birthday sale gila-gila kaw so rugi laa siapa tak cuci mata kat website sekarang sebab sale sampai 24 Mac jerr so cepad cepad! haha lambat rugi.

Korang boleh shopping barang dengan harga gila kaw kaw sampai 90% kot. Siapa taknak?

Klik di sini untuk Lazada Birtday Sale > http://www.lazada.com.my/birthday-sale/

14 March 2017

Segmen Bloglist April 2017 by Farah Shahidah


Blog ni banyak share pasal personal chapter je. Tak lebih dari suka post entry mengarut macam mak nenek. Cuma kadang-kadang ada laa jugak share tips/info sikit. Sikit je laa hahaha.