3 September 2017

Rebut Peluang Untuk Menjadi Sebahagian Team Zalora ZCOOP MY Contributor!

Hai and assalamualaikum!

Pernah dengar pasal Zalora ZCOOP MY? Lebih kurang macam majalah digital untuk lawan web fashion terkenal Zalora. Dalam web tu ada bermacam-macam artikel menarik yang dikongsikan oleh ramai penulis yang kebanyakannya tergolong dari kalangan blogger. Korang taknak jadi sebahagian dari diorang ke?

Banyak benefitnya tau. Sarah dah bersama team ZCOOP MY sejak Disember 2016 lagi and masa tu Sarah baru je habis spm hehe. Disebabkan nak mengisi masa lapang, Sarah terus je accept offer sis Aini (editor ZCOOP MY) untuk jadi contributor. Every month, Sarah perlu publish at least 2 artikel di Zalora ZCOOP MY. Jadi contributor ZCOOP MY ni tak susah pun sebab korang boleh hantar artikel sama ada dalam bahasa malaysia atau bahasa inggeris! Korang jugak akan dapat guidance dari editor if korang ada masalah berkenaan artikel.

Believe me, jadi blogger boleh pergi lebih jauh kalau korang berjaya rebut peluang yang ada depan mata. Sebab tak semua orang dapat peluang yang sama. Bayangkan korang tergolong sebagai salah seorang penyumbang untuk salah satu syarikat online fashion terbesar di Malaysia? And korang ada page contributor sendiri dalam majalah digital diorang! Tak jeles ke weyh?! And kalau korang rajin hantar artikel every month korang juga boleh dapat voucher Zalora untuk shopping free free je. Tengok kat bawah ni bahagian paling kanan sekali, Sarah ada page khas sebagai contributor dalam majalah digital diorang. Reader ZCOOP MY boleh baca tentang penulis-penulis artikel dengan hanya pergi ke page-page khas para contributor.

ZALORA
Tekan gambar di atas untuk ke profile contributor sarah

''Maka nikmat Tuhanmu yang manakah lagi mahu kau dustakan?"

Hahahahahahahahahaha. Jomlah jadi contributor Zalora! Korang cuma perlu drop link blog dan email korang dekat bahagian komen bawah ni. Nanti Sarah akan email details kat korang satu-satu okayh?


Benefits of Being Contributor (From the editor);

1. Establish yourself as an expert/influence in the e-commerce fashion industry.

2. Exposure through Zalora website with more than 27 million visits* across the region.

3. Content syndication to top media sites e.g. Yahoo.com

4. Learn how to write Google-friendly texts (really gives you benefits as a blogger!)

5. Interaction with other authors and Zalora customers.

2 comments: