25 April 2017

Tutorial Download Whatsapp untuk Windows PC/Mac

Nak mintak tolong tekan like boleh? Thanks :)



Assalamualaikum


Selama ni pakai whatsapp kat phone je kan? Tapi en keyboard kat phone siyes tak puas. Untuk keyboard warrior mcm aku ni kena pakai yg beso punya. So aku pun download laa whatsapp kat laptop aku ni. Sebelum ni guna whatsapp web je. Noob. Nanti bukak google banyak sangat tab so kalau terdelete tu mau tak merana hidup aku sehari sebab connecting whatsapp kat pc ni macam lambat sikit. Pastu kalau terdelete kena laa tunggu lagi beberapa minit padehel mesej kat group class masuk bertubi-tubi. Haih. Jammed weyh. Lelagi guna whatsapp web grrr.


Tapi tak kiralaa guna whatsapp web ke app ws ke pebende henpon kita tu still kena ada connection. kira dua-dua gajet tu kena ada wifi laa. orang lain ramai bukak ws kat laptop ni tujuannya tanak bagi fon meletup je. yelaa kalau tengah cas phone tapi at the same time ws class tgh riuh rendah. kan ke tak elok main phone sambil cas (?).


so lepas i dah download i letak kat desktop je senang nak carikk... (abaikan benda yg tak penting)



biase kalau nak download apa apa memang standard amik masa sikit so harap boleh bawok bersabor laa ek. nak ni link, tekan link tu and then tekan download for windows. kalau pakai mac download yg mac punya jangan gatal nak download yg window gak. toksah nak humble sgt. ws je pun.





harap bermanfaat. 

No comments:

Post a Comment